Activiteiten

 

Update Corona:

Interesse in een werk of opdracht, bezichtiging momenteel alleen op afspraak. Workshops in aangepaste kleine groepen. Pas op jezelf en anderen en blijf gezond!

VERKOOP WERKEN.

Monique van Gemert Smulders.

 

Monique-van-Gemert-Smulders-na-van-Gogh-Hedendgs-landschap-transparant-linnen-Rozenstraat-Ateliers-Hoge-school-voor-de-Kunsten-Tilburg
Monique-van-Gemert-Smulders-na-van-Gogh-Hedendaags-landschap-natuurlijke pigmenten-transparant-linnen

Verkoop 2d werken, schilderijen, etsen tekeningen en collages.

Monique van Gemert Smulders, Schot, Natuurlijke pigmenten op linnen, Helvoirt

 Landelijke schilderijen.

Als u interesse heeft in een kunstwerk, kunt u een afspraak maken voor een bezoek aan de expositieruimte in “den deel ” onder de rieten kap van de monumentale boerderij, waar verschillende werken tentoongesteld zijn. Voor meer informatie over verschillende mogelijkheden en prijzen kunt u contact opnemen via het contactformulier van deze website of via de mail. Tevens zijn er landelijke werken te koop bij de Teakhoeve in Kaatsheuvel. https://www.teakhoeve.nl/

Opdrachten.

Interesse voor een kunstwerk? Deze zijn eventueel ook uit te voeren in opdracht, voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en prijzen, dan kunt u contact opnemen via het contactformulier van deze website of via de mail.

Interesse voor 2D/3D werk, beelden of installaties voor binnen of buiten, voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en prijzen, kunt u contact opnemen via het contactformulier van deze website of via ons mailadres.

VERHUUR WERKEN.

Verhuur van 2d of 3d werken, voor meer informatie en prijzen neem contact met ons op via het contactformulier van deze website of via ons mailadres

 

 

 

 

 

 

 

Galerie-Atelierboerderij ‘t Klein Laar in Helvoirt is aangesloten bij Brabants Duingoed van de Duinboeren en werken we aan een nieuwe duurzame invulling voor het lokale Brabantse platteland met een seizoensgebonden aanbod van verfplanten en lokale natuurlijke pigmenten. www.duinboeren.nl     

Vanuit het nieuwe verflandschap op onze locatie zijn wij bezig met het opzetten van een vernieuwd educatief programma vanuit kunst-natuur-agri.

WORKSHOPS .

Vanaf 1 July 2021 starten we weer met de workshops schilderen met natuurlijke pigmenten, en de workshop ‘Verf maken en verven met natuurlijke kleurstoffen uit verfplanten’,  gewonnen uit het nieuwe verflandschap op het terrein van ’t Klein Laar.

De datums van de workshops komen eind maart op de website te staan, maar je kunt nu al aangeven of je mee wil doen dan schrijf ik je op de deelnemerslijst en krijg je een mail als de datums bekend zijn. Graag een bericht versturen via het contactformulier van deze website.

 

 

 

 

 

 

 

Workshop verf maken en verven met natuurlijke kleurstoffen uit verfplanten. Een workshop in kleine groepen met max 8 personen. Je gaat aan de slag met een onderzoek met natuurlijke kleurstoffen uit verfplanten en bomen welke aanwezig zijn op het erf in de weide en de nieuwe voedselbosstrook. Je gaat zelf je kleurstof maken en er vervolgens wol / kaasdoek / katoen mee verven. Het is een workshopsreeks van 3 lessen. De kosten van de workshops inclusief materiaal zijn: 120 euro vooraf te betalen voor 3 lessen. De lessen duren ongeveer 2,5 uur per keer en gaan door vanaf 3 personen.

 

 

 

 

 

In het atelier worden schilder workshops met natuurlijke pigmenten gegeven in kleine groepen van max 8 personen. Je gaat aan de slag met een pigmentenonderzoek van lokale pigmenten van planten/pigmenten uit het verflandschap-lab. Waar je vervolgens een schilderwerk mee maakt op papier of een doek. De kosten zijn 140 euro per les blok van 4 lessen vooraf te betalen. De les duurt ongeveer 2,5 uur. Heb je interesse in een proefles of doe je graag mee aan de lessenreeks, stuur dan een berichtje (zie contactpagina) 

Je kunt ook een workshop voor 1 avond boeken naar keuze deze zijn 40 euro per les incl. materiaal Koffie/Thee/water en iets lekkers. De datums volgen nog deze korte workshops gaan door vanaf 3 personen.

Het is tevens mogelijk een datum naar eigen wens in overleg te reserveren als je met minimaal 3 personen komt.

Kunst-workshops, De Smulhoeve  Kaatsheuvel , kinderen

Op Farm Camps de Smulhoeve worden in het zomerseizoen verschillende kunstworkshops in groepen van max 15 personen gegeven.  http://www.desmulhoeve.nl/

 

 

 

 

BOERDERIJEXCURSIES

Tijdens deze excursie krijgt u onder het genot van een kop koffie / thee en een Brabantse koek een lezing over het ontstaan van de monumentale Brabantse langgevelboerderij in de oude schuur ( de Deel ) en Monique neemt u mee in het verhaal van het verleden en het heden van de Boerderij .
Tijdsduur ca. 1 uur Prijs : 7,50 euro p.p.

Ook kunt u bij ons met een kleine groep een arrangement boeken deze workshop duurt in totaal 3,5 uur met een lezing, het ontstaan van de Brabantse boerderij, een collage of schilderworkshop naar keuze incl. materiaal, koffie, thee en een lekkernij inbegrepen. Dit alles voor 50.00 euro p.p.
Mogelijk uit te breiden met een streeklunch van Hoeve de Mertel. https://www.hoevedemertel.nl/

Tevens kunt u bij ons een van Gogh arrangement boeken kijk voor meer informatie op, www.vangoghhelvoirt.nl

 

 

 

Copyright 2020, Monique van Gemert Smulders.