Atelier / Boerderij

ATELIER BOERDERIJ .

 

In de voormalige oude deel van de monumentale Brabantse langgevelboerderij werkt Monique aan haar beelden , gevormd door verschillende media , schetsen , schilderijen , collages , 3D werken en installaties  . Het is een werkplaats onder oude houten spanten en een rieten kap . Een plaats voor kunst , ambacht , maak en denkwerk . Met een grote verwondering over de mooie veelzijdigheid van de natuur , deze probeert ze in beelden en soms ook woorden te vertalen , met passie en energie voor het proces van het denken en maken . Het voormalige oude maar ook hedendaagse boerenerf is een inspirerende plaats met een weids uitzicht over het boerenland waar je in stilte weg kunt dwalen en ideeën kunt vormgeven . Een plaats waar je de vier seizoenen van de natuur kunt volgen . Omdat we geloven in de kracht van rust , kunst en natuur om tot nieuwe verbeelding te komen , zetten we onze staldeuren open voor onze gasten .

“Dat gevoel dat je niet op de tijd let , dan heb je de tijd gevonden “.

 

Boerenerf:

Galerie Atelierboerderij het klein laar is gelegen midden in het boerenland aan de rand van de Loonse en Drunense duinen. In de loop der jaren is het boerenerf gegroeid tot een plaats omringt met groen, waar je je even terug kunt trekken en op kan laden in de hectiek van alledag, geïnspireerd door de natuur. Op het erf staan prachtige solitaire inheemse bomen zoals notenbomen, linde bomen, eiken, beuken en aan de rand van het perceel vind je knotwilgen, waar mens en dier in tijden van warmte heerlijk in hun schaduw kan vertoeven. Ook eetbare struiken hebben hier een plek gekregen in de kleine pluktuin aan de rand van de boomgaard waar je in het seizoen heerlijke pruimen, appels (sterappeltje) en peren kunt eten. Ook hebben we op het klein laar een bescheiden moestuin waarvan je in de zomerdag lekkere verse groenten kunt vinden. En niet te vergeten de bloemen en ruigtestroken. Vele insecten en vogels leven rondom ons boerenerf waar we bewust ruige gedeeltes laten staan die ze gebruiken als schuilplaats om zich in terug te trekken.

 

De blauwe bes heeft een mooi plekje in de pluktuin.

In het seizoen lekkere verse groenten.

Sinds 2017 zijn we ons ook aan het oriënteren op een verfplantenweide, we zijn momenteel aan het experimenteren welke verfplanten we kunnen gebruiken in het atelier. Denk hierbij aan het wilde boerenwormkruid deze geeft een mooie geel oranje kleur waarmee je kunt verven op paper, paneel en doek maar ook wol en natuurlijk textiel mee kunt verven. We vinden het belangrijk om in veranderende tijden van het circulaire denken als kunstenaar hier ook mee bezig te zijn, waar we voorheen met acryl schilderden zijn we momenteel bewust de overstap aan het maken naar natuurlijke materialen.  In mijn blog (pagina kunst) ga ik hier meer over vertellen.We geven van mei tot oktober hier ook workshops in. Je kunt je hier alvast voor inschrijven via de contactpagina.

Boerenwormkruid geeft een mooie geel/oranje kleur.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright 2020 Monique van Gemert Smulders .
Het is niet toegestaan beelden of teksten te kopiëren van deze site zonder toestemming .