Blog

 

Flowers, winter 2018. (terug naar de Antieken studie).

Terug naar de Antieken, studie winter 2018.

Natuurlijke pigmenten, verzameld op het landelijke terrein van Atelierboerderij ’t Klein Laar.

 

Herfst 2018 een mooie tijd voor een natuurlijke pigmenten studie.

 

Een mooi stuk over  kunstenaar en oprichtster Jalila Essäidi en de opening  van Bio Art Laboratories in de krant.

 

Het wezen van het niet weten, verscholen in het bos van Bio Art Laboratories

Poëzie,


Installatie: Het niet weten.

Ononderbroken door de humus, stappen van vele tonnen, trillende aardlagen. Onwaarschijnlijk hoe de mens voorwereldlijke wezens van vervlogen tijden terug kunnen plaatsen in een denkbare hightech wereld. Een tijdperk waarin het humane mogelijk het wereldse overstijgt? Of als het vluchtige van het natuurschoon overwint?

Monique van Gemert Smulders

Na de verschillende inspirerende lezingen tijdens de opening  las ik een poëzie stuk voor over mijn installatie ;                                                          Het wezen van het niet weten, welke onderdeel uitmaakt van de expositie Cybernetic Forest op de locatie van Bio-Art Laboratories tijdens de Dutch Design week.

19-10-2018 Opening van locatie Bio-Art Laboratories in Eindhoven.

 

 

18-10-2018,  De finishing touch van mijn installatie voor de opening morgen van Bio Art Laboratories Eindhoven en de start van de Dutch Design Week. (Foto gemaakt door: Robin van Lieshout)

 

Maar ook de Studiolo van Isabella d’Este,  één van de meest toonaangevende figuren in de Italiaanse renaissance. En nog vele Hedendaagse en klassieke musea, steden, kastelen met o.a. Museion te Bolzano, palazzo Ducale, Pallazzo del Te in Mantua, de stad Trento met het Castello di Buonconsiglio, het museum Vittoriale degli Italiani aan het Gardemeer, Fondazione Prada in Milaan, Castello di Rivoli in Turijn, Castello della Manta, Centrum Paul Klee Bern en Musee d “Art Moderne Grand-Duc Jean.

 

We bekeken de inspirerende nieuwe kunststromingen met o.a. werk over Data, in het Centre fot Art and Media Karlsrule in Duitsland.

 

       

5/12 Oktober:  Afgelopen week het kunsttheorie College in het echt beleefd tijdens de inspirerende studiereis van Fonty’s Hoge School voor de Kunsten in Tilburg. Zowel de Antieken als de hedendaagse kunsten kwamen aan bod in Duitsland, Noord Italië, Zwitserland en Luxenburg.

 

 

Mijn werk concept is deze zomer geselecteerd voor het internationale Talent Pressure Cooker programma 2018 van Bio Art Laboratories in Eindhoven, het werk dat hieruit voort zal komen zal worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 20 tot en met 28 Oktober op het terrein van Bio Art Laboratories in Eindhoven.

 

Tijdens de talent Pressure cooker programma probeer ik te streven naar een innovatieve benadering van menselijke afvalstoffen. Dit past in het circulair denken. In mijn werk vind je vaak een verwijzing naar persoonlijk commentaar op de wereld om me heen. Door middel van emotie in mijn werk wil ik de essentie benaderen.

 

 

Detail 3D: Studie